Boden 16 mars 2009
Tidigt uppe,inloggad i datorn halv sju.Nyfiken på vad "Svartenbrant"fått för startspår o kusk.
Global Kid ska alltså starta på lördag i Bergsåker.Tränare Jesper har önskat 1.Örjan,2 B.Goop,3 Daniel Ohlsson.Det blev "Bingo". "Springspår" på tillägg o Örjan Kihlström i sulkyn,samt endast 2 hästar på startvolten.En mycket bra start på denna dag!
För övrigt är det bara drygt 2 veckor kvar till Vietnamresan,o numera kan man titulera sig som Miljonär! I börsen ligger 2,1 miljoner Vietnamesiska Dong(=1000 kr).
I går ägnade jag mig om mitt nyfunna intresse bakning.Närmare bestämt "Surdegsbakning".Jag har under vintern prövat på bakning med olika mjölsorter.Nu senast med Dinkel.Det blev så lyckat att jag lägger ut det här: Dag 1,gör man en fördeg.(4 gr jäst,150 gr vatten o 200 gr. siktat dinkelmjöl samt 2 gr havsalt).Kör i assistent i ca 10 min,lägg i plastbunke med lock, låt jäsa i kyl 24 tim. Dag 2, (15 gr. jäst,500 gr. vatten,1000 gr. dinkelmjöl,350 gr.av Dinkelsurdeg,1/2 dl krossade linfrön,1/2 dl psylliumfrön o 20 gr.havssalt. Gör så här: Lös upp jästen i vattnet o slå över blandningen av dinkel,fördeg,surdeg o frön.Kör i assistent på låg fart i 12 min.Tillsätt salt o kör 5 min. till på hög fart. Häll upp degen i en inoljad(oliv) plastbunke med lock o låt vila i 2-3 tim. Dela degen i 2 delar o sätt i mjölade brödkorgar,täck med duk.Låt jäsa i kyl i ca.4 tim. Sätt in en plåt i ugnen på 250 grad.Tag ut plåten o tippa upp degarna o in i ugn,spruta in vatten med en blomspruta o låt grädda i 5 min.Sänk värmen till 200 grad. o grädda i ca.35 min.Tippa upp bröden på ett galler o låt svalna.
Resultatet: Ett gott bröd utan tillsatser,utan socker!Siktat dinkelmjöl,linfrön o psylliumfrön ger ett lågt GI!
/ HA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar